sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

ETÄTEHTÄVÄ: Tyyli ja Etiketit sekä Koristeet kampauksissa

LUONNOLLINEN TYYLI

Asiakkaan tyyli on rento ja huolellinen. Hänen vaatteiden sävyt ovat maanläheisiä ja rauhallisia. Kampauksessa asiakas toivoo käynnöllisyyttä ja helppohoitoisuutta.
Lyhyissä hiuksissa kampaus voisi olla hiusten pituuteen ja -malliin sopiva föönikampaus ja pitkissä hiuksissa yksinkertainen nutturakampaus.

KLASSINEN TYYLI

Klassisen tyylin omaavalle asiakkaalle tyylikkyys on muotia tärkeämpää. Hän arvostaa laatua ja sävyt vaatteissa ovat neutraaleja kuten valkoinen ja sininen.
Kampaukset ovat selkeitä ja sileitä. Klassisessa tyylissä lyhyet hiukset ovat hyvällä leikkauksella yksinään hyvät, kunhan leikkaus sopii kasvojen muotoon. Pitkät hiukset ovat usein siististi kiinni nutturalla. Avonaisena hiukset voivat olla suorat tai taipuisat.


DRAMAATTINEN TYYLI

Tässä tyylissä asiakas pitää rajojen rikkomisesta ja haluaa olla rohkea, mutta samalla tyylikkään hienostunut. Asujen sävyt ovat värikkäitä ja viimeisen muodin mukaisia.
Dramaattisessa tyylissä kampaukset ovat yleensä erikoisia ja huomiota herättäviä.
Kampauksien väreissä, rytmeissä ja muodoissa on kontrastia. Esim. Suorat hiukset voidaan leikata epäsymmetrisesti.


ROMANTTINEN TYYLI

Romanttisen tyylin omaava asiakas on erittäin naisellinen. Hän kiinnittää paljon huomiota ulkonäköönsä ja yksityiskohtiin. Hempeät sävyt, silkki, pitsi ja sametti sopivat romanttiseen tyyliin. Kampauksissa suositaan pitkiä hiuksia ja pehmeitä kiharakampauksia.


PUKUKOODINA SMOKKI TAI FRAKKI

Kun pukukoodina kutsussa on smokki, pukeutuu nainen aina juhlavasti yksimittaiseen tai kaksiosaiseen juhlapukuun taikka housupukuun. Kangasmateriaali vaatteelle on juhlava.
Juhlapuvun mitta on joko täysipitkä, balleriinamittainen tai nilkkaan ulottuva.
Naisen kampaus on juhlava, huoliteltu ja muodikas. Lyhyet hiukset muotoillaan joko föönillä tai muilla välineillä ja tekniikoilla siistiksi. Pitkiin hiuksiin tehdään huoliteltu nutturakampaus. Korkeintaan puolet hiuksista voi olla avoinna,  mutta niidenkin on oltava viimeistelty huolellisesti. Erilaisia lisäkkeitä ja koristeita voidaan käyttää pukukokonaisuuteen sopien.
Miesten kampaus on muodikas ja viimeistelty föönikampaus.

Frakki pukukoodina edellyttää naisen pukeutumaan täyspitkään juhlavasta materiaalista valmistettuun avarapäänteiseen tai olkaimettomaan juhlapukuun.
Miehet käyttävät frakkia suurissa juhlissa.
Kampauksia naisilla voivat olla lyhyissä hiuksissa joko föönikampaus tai muotoilutuotteilla viimeistelty juhlava kampaus. Pitkissä hiuksissa kampaus on juhlava nutturakampaus, jossa kaikki hiukset sidotaan kiinni. Kampauksessa voidaan käyttää hiuslisäkkeitä tai -koristeita.
Miesten kampaus on hyvin viimeistelty ja tyylikäs föönikampaus.





COCKTAILJUHLIEN PUKUKOODI...?

Pukukoodi cocktailjuhlissa on smokki tai tumma puku.
Naiset pukeutuvat iltapukuun, pikkumustaan tai housupukuun.
Kampaus on asuun sopiva ja tyylikäs. Pitkät hiukset voidaan jättää aukikin, mutta kampauksen tulee olla viimeistelty.
Miesten kampaukset ovat vapaita föönikampauksia, jotka viimeistellään muotoilituotteilla.







HIUSKORISTEIDEN VALMISTUS ITSE

Hiuskoriste on mahdollista valmistaa tavallisista askartelumateriaaleista, kuten helmet, höyhenet tai hiukset. Koristeet kootaan liimalla, tavallisella askarteluliimalla tai kuumaliimalla.
Pohjamateriaalina voi käyttää hiuskampaa, metallista tai muovista kiharapuristinta, pinniä tai mitä vain muuta materiaalia joka sopii hiuksiin.
Hiuskampaan voi esim. kiinnittää vanhan rintaneulan taikka puretun helminauhan, jolloin koru saa uuden elämän. Helmistä voi tehdä pinnin avulla pieniä yksityiskohtia kampaukseen.
Kun korun valmistaa itse on se toivotunlainen, uniikki ja erilainen.

KUKAT HIUKSISSA

Kukkia hiuksiin kiinnittäessä tulee huomioida mm. hiusten paksuus. Osa kukkalajikkeista saattaa tehdä kampauksesta raskaannäköisen. Kukkien valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja floristi on henkilö joka osaa suositella asiakkaan kampaukseen sopivan kokoisia, muotoisia ja värisiä kukkia. Ruusuista on hyvä poistaa ulompia terälehtiä, ilman että muoto kärsii. Näin saadaan oikean kokoinen kukka hiuksiin sopivaksi.
Floristi sijoittaa pyydettäessä hiuskoristeeseen kiinnityslankoja tai -koukkuja, hän voi myös parantaa kukan kestävyyttä sitomalla kukan varteen suojanauhaa, jolloin varresta tulee tukeva eikä se lakastu niin herkästi.
Kampaukseen kun halutaan lisätä kukkia ja kum niitä tilataan floristilta, tulee aina mainita että kukat tulevat hiuksiin. Tällöin floristi varmistaa, että kukka kestää ja on helppo kiinnittää hiukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti